Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Χημεία και Πολιτισμός: Συνέδριο στο ΑΠΘ

Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Αραβικού Μεσογειακού χώρου, των δυτικών Βαλκανίων και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης πρόκειται να εκπροσωπηθούν στο τρίτο Θερινό Σχολείο, με θέμα: «Χημεία και Πολιτισμός-Διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Στις εργασίες του Σχολείου, που θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή στις 31 Ιουλίου 2009 και πραγματοποιούνται στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, συμμετέχουν 36 διδάσκοντες και 72 μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Η αυξημένη εμβέλεια της πρωτοβουλίας όπως αναδεικνύεται από την ολοκληρωμένη κάλυψη του χώρου στο γνωστικό αντικείμενο, αλλά και η υψηλή ποιότητα των παρεχομένων γνώσεων και δεξιοτήτων, καθιστούν τη σημασία του Θερινού Σχολείου ιδιαιτέρα υψηλή και θέτουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην πρωτοπορία των επιστημονικών πρωτοβουλιών για την διάσωση του υλικού πολιτισμού.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Σχολείου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκ των έσω το Βυζαντινό και Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αιανής και της Βεργίνας, ώστε να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή γνώση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας.
Το Σχολείο διοργανώνεται από το Δίκτυο Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Ευρωπαϊκού Θεματικού Δικτύου Χημείας. Η χρηματοδότηση για το φετινό Θερινό Σχολείο γίνεται από την 10η Γενική Διεύθυνση της Ε.Ε., Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση, δράση Εντατικά Προγράμματα.
Σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου και ώρα 10:00 ο Αντιπρύτανης του Α.Π.Θ., Αν. Καθηγητής Αντρέας Γιαννακουδάκης κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Θερινού Σχολείου, στο κεντρικό αμφιθέατρο της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

0 σχολίασαν: