Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Δικτυώνονται οι δημοτικές βιβλιοθήκες

Νέο πληροφορικό σύστημα απέκτησαν οι βιβλιοθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης. Σε αυτό υπάρχουν σε λειτουργία 60 θέσεις εργασίας για τους δημοτικούς υπαλλήλους στα κτίρια όπου λειτουργούν οι βιβλιοθήκες, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Αρχιτεκτονικό, στα κτίρια των 7 Περιφερειακών βιβλιοθηκών καθώς και στα κτίρια των 7 Παιδικών Βιβλιοθηκών.
Αυτό ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος.
Όπως είπε ο δήμαρχος, «οι χώροι αυτοί, συνδέονται με το κέντρο πληροφορικής του Δήμου με τηλεπικοινωνιακά κυκλώματα σύγχρονης τεχνολογίας στους εξής τομείς: στη διαχείριση αντιτύπων, στην εγγραφή αναγνωστών και στους δανεισμούς αντιτύπων από τους αναγνώστες».
Στο νέο σύστημα έχουν μεταφερθεί, μετά από ειδική επεξεργασία σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Βιβλιοθηκονόμων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο «ιδιαίτερος» και πολύ μεγάλος όγκος δεδομένων από το προηγούμενο Πληροφοριακό Σύστημα, τα οποία αφορούν:
  • 91.000 Βιβλιογραφικές Εγγραφές
  • 83.000 Συγγραφείς Βιβλίων
  • 308.000 «Αντίτυπα» βιβλίων
  • 33.000 Αναγνώστες
Επίσης, έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί δικτυακός τόπος στο Internet, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δύο υπηρεσίες: Στο ευρετήριο τίτλων βιβλίων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και στις κρατήσεις αντιτύπων.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, «οι Δημότες, οι οποίοι θα διαθέτουν προσωπική ηλεκτρονική κάρτα μέλους των δημοτικών βιβλιοθηκών με το δικό τους κωδικό αριθμό, θα μπορούν να εξυπηρετούνται πλέον μέσω των υπαλλήλων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών κοινού, εντός της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, επί της οδού Εθνικής Αμύνης και Αλ. Σβώλου καθώς και μέσω Internet”.
Την ιστοσελίδα του δικτυακού τόπου των Βιβλιοθηκών μπορεί να επισκεφθεί κάποιος μέσω των κεντρικών δικτυακών ιστοσελίδων του Δήμου Θεσσαλονίκης: www.thessaloniki.gr και www.thessalonikicity.gr.

0 σχολίασαν: