Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Φυλακή λόγω Twitter

Σύμβουλός του Βρετανικού συντηρητικού κόμματος συνελήφθη μετά από ανάρτηση στο Twitter. Ανέφερε ότι η αρθρογράφος Γιασμίν Αλιμπάι Μπράουν θα πρέπει να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου. Πρόκειται για τον Γκάρεθ Κόμπτον ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το συντηρητικό κόμμα ενώ η υπόθεση σχετικά με το υποκινούμενο ρατσιστικό μήνυμά του ερευνάται.

Μάλιστα η σύλληψή του έρχεται μια μέρα μετά την απόρριψη της ένστασης του Πολ Τσάμπερς, ο οποίος για πλάκα είχε αναρτήσει στο Τwitter ότι σκοπεύει να ανατινάξει το αεροδρόμιο του Ντονκάστερ επειδή εκνευρίστηκε όταν έμαθε ότι ακυρώθηκε προγραμματισμένη πτήση του στην Ιρλανδία, λόγω χιονόπτωσης.
Τα μπλεξίματα του Κόμπτον άρχισαν όταν άκουσε σε εκπομπή στο ραδιόφωνο την Μπράουν να λέει ότι κανένας πολιτικός δεν είναι ηθικά ικανός να σχολιάσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του λιθοβολισμού των γυναικών.
Η Μπράουν αναφερόταν στη πρόσφατη επίσκεψη του Ντέιβιντ Κάμερον στη Κίνα.
Τότε ο Κόμπτον έγραψε στο Twitter: "Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ να λιθοβολήσει μέχρι θανάτου την Μπράουν; Δεν θα το πω στη Διεθνή Αμνηστία εάν το κάνετε. Θα σας ευγνωμονώ αλήθεια".
Ωστόσο λίγο αργότερα, συνειδητοποιώντας τη πράξη του έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη με νέα ανάρτηση αποποιούμενος κάθε ευθύνη λέγοντας: "Εγώ δεν ζήτησα τον λιθοβολισμό κανενός".
Προσέθεσε δε ότι έκανε μια άρρωστη απόπειρα για χιούμορ σε απάντηση στα όσα είπε η Μπράουν στο Radio 5 και ζήτησε συγγνώμη εάν προσβλήθηκε.
Μάλιστα από τότε, το προφίλ του στο Twitter έχει διαγραφεί.
Από τη πλευρά της η Μπράουν ανέφερε ότι λυπήθηκε πολύ από τη τεράστια προσβολή και όντας μουσουλμάνα τα κίνητρά του μπορεί να ήταν και ρατσιστικά είπε η ίδια.

από το news247

0 σχολίασαν: