Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Τα παράπονα στο... τηλέφωνο

Τα παράπονά τους στο... τηλέφωνο θα λένε, σύντομα, οι Θεσσαλονικείς. Ο δήμος Θεσσαλονίκης σκοπεύει να εγκαταστήσει ειδικό πρόγραμμα πληροφορικής, χάρη στο οποίο οι πολίτες θα καλούν, στο τηλέφωνο, για να πουν το παράπονό τους, ή το αίτημά τους κι αυτό θα ηχογραφείται και, ταυτόχρονα, θα αποκτά... γραπτή μορφή και θα διαβιβάζεται, αυτόματα, στην αρμόδια υπηρεσία, προς επίλυση!
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υπέγραψε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009 τη σύμβαση για τη δημιουργία ενός Πληροφοριακού Συστήματος Εξυπηρέτησης Πολιτών που θα εγκατασταθεί στο νέο Δημαρχείο μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 500.000,00 € και, όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου Συστήματος που θα παρέχει στους δημότες αμφίδρομη πληροφόρηση μέσω διαδικτύου (internet) και τηλεφωνικών γραμμών (call center). 
Το σύστημα θα δέχεται και θα εξυπηρετεί:
  • Αιτήματα και καταγγελίες πολιτών.
  • Διαχείριση αδειών μικροπωλητών, αδειών κοινόχρηστων χώρων, βλαβών δημοτικών υποδομών και ελεγχόμενης στάθμευσης. 
Στόχος του έργου είναι:
  • να μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης (οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να εξυπηρετούνται χωρίς τη μεσολάβηση υπαλλήλου)
  • να μειωθεί ο χρόνος εξυπηρέτησης (η ηλεκτρονική οργάνωση της πληροφορίας και των εγγράφων θα επιτρέπει την πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών)
  • να συμβάλλει στη βελτίωση της αξιοπιστίας (ο πολίτης μέσα από τα αυτόματα συστήματα ενημέρωσης θα γνωρίζει τα απαραίτητα έγγραφα που θα πρέπει να συνοδεύουν μία αίτηση) και
  • να συμβάλλει στη βελτίωση της διαφάνειας (η διοίκηση του Δήμου θα μπορεί για παράδειγμα μέσα από την ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων να βλέπει όλες τις καθυστερήσεις των εκκρεμών αιτήσεων των πολιτών και να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα). 
  • να μειώσει τις μετακινήσεις των πολιτών από και προς τις υπηρεσίες του Δήμου.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης «η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο».

0 σχολίασαν: