Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Μεσογειακή συνεργασία πανεπιστημίων μέσω τηλεδιάσκεψης στο ΑΠΘ

Πανεπιστήμια από 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Α.Π.Θ., θα συμμετέχουν στις εργασίες του Συνεδρίου του EMUNI (Euro-Mediterranean University), με τίτλο «Ενότητα και Διαφορετικότητα στις Ευρω – Μεσογειακές Ταυτότητες» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουνίου 2009 και ώρες 12.00 με 19.00, στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ., στην 3η πτέρυγα, 1ος όροφος, στις Αίθουσες 7 και 8 του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 12.00, με τη μέθοδο τηλεδιάσκεψης σε όλα τα συμμετέχοντα Πανεπιστήμια συγχρόνως. Οι εργασίες θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω της διαδικτυακής τοποθεσίας του ΕMUNI: http://live.emuni.si/
Η περιφέρεια της Μεσογείου είναι ένα πολυ-πολιτισμικό, παγκόσμιο περιβάλλον που χαρακτηρίζει ανθρώπους ιδέες και γνώση. Οι κάτοικοι της Ευρω-Μεσογειακής ζώνης μπορούν να εξετάσουν μια ευρύτερη εικόνα της ταυτότητας των πολιτισμών τους, μέσα από την επίγνωση της μακροχρόνιας διαδικασίας διάδρασης κοντινών, μακρινών και διαφορετικών χωρών. Στόχος του Συνεδρίου είναι η δημιουργία ενός forum για φοιτητές όπου θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν την τρέχουσα έρευνά τους.
Οι χώρες που συμμετέχουν στις εργασίες του Συνεδρίου είναι:
1. Αλγερία: ENSA - Ecole Nationale Superieure d'Architecture
2. Αίγυπτος: Alexandria University
3. Γαλλία: Reseau Mediterraneen des Ecoles d'Ingenieurs/Ecole Centrale Marseille
4. Ελλάδα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
5. Ελλάδα: Πανεπιστήμιο Αιγαίου
6. Ισραήλ: Zefat Academic College
7. Ιταλία: University of Catania
8. Ιταλία: University of Palermo
9. Λίβανος: Beirut Arab University
10. Λίβανος: CESMO - Center for Middle-Eastern Strategic Studies
11. Μαρόκο: Al Akhawayn University in Ifrane
12. Παλαιστινιακή Αρχή: An - Najah National University
13. Πορτογαλία: University Fernando Pessoa
14. Ρουμανία: University of Agricultural Science and Veterinary Medicine
15. Σλοβενία: EMUNI University
16. Τυνησία: University of Gabes
17. Τουρκία: Cukurova University
Να σημειωθεί ότι στις 9 Ιουνίου 2008, ιδρύθηκε ένα εικονικό διεθνές Ευρω – Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (EMUNI, Euro-Mediterranean University), με έδρα τη Σλοβενία. Στις 26 Νοεμβρίου 2008, στη Βαρκελώνη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση η οποία απαρτίσθηκε από εκπροσώπους 114 συνιδρυτικών πανεπιστημίων από 32 χώρες, μεταξύ των οποίων και το Α.Π.Θ. Η γενική συνέλευση υιοθέτησε επίσης το καταστατικό και ψήφισε τον Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Σύγκλητο.

0 σχολίασαν: