Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Παπαζάχος: Ευθύνες σε φορείς και πολιτεία για τις ελλείψεις στη

Ευθύνες στους φορείς που ασχολούνται με το θέμα των σεισμών, αλλά και στην Πολιτεία, επέρριψε o καθηγητής Γεωφυσικής Βασίλης Παπαζάχος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alhpa 9,89. Όπως είπε, ευθύνονται επειδή δεν έχει δημιουργηθεί ένα ενιαίο δίκτυο ώστε όταν γίνονται σεισμοί να δίνεται ένα κοινό μέγεθος και επίκεντρο.
Αφορμή για τη δήλωση αυτή, στάθηκε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, μετά τις διαφορετικές μετρήσεις που ανακοινώθηκαν για το μέγεθος στο σεισμό στο Μαντούδι της Εύβοιας, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Όπως είπε, υπάρχουν τα λεφτά για τη δημιουργία αυτού του δικτύου, το οποίο, σύμφωνα με τον καθηγητή, θα είναι και ακριβέστερο και πιο αξιόπιστο.
«Πρέπει να συνεργαστούν οι επιστήμονες, δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους» πρόσθεσε.
Όσον αφορά για την περίπτωση να γίνει καταστροφικός σεισμός στη χώρα μας, επανέλαβε ότι θα είναι περίεργο οι σεισμοί να σταματήσουν στη χώρα μας κα πρόσθεσε: «Εμείς κάνουμε έρευνες, έχουμε εντοπίσει περιοχές, δεν μπορώ να το πω γιατί δεν προσφέρουμε κοινωνικό έργο με το να το ανακοινώσουμε στα ΜΜΕ. Επειδή δεν έχουμε πρόγνωση βραχυπρόθεσμη πουθενά διεθνώς δεν έχει άμεση πρακτική σημασία η γνώση μας, αλλά έχει μόνο για την Πολιτεία να προετοιμάσει τις περιοχές αυτές».
Ο κ. Παπαζάχος επέμεινε στη μακροπρόθεσμη πρόγνωση των σεισμών και διευκρίνισε: «Ξέρουμε πού περίπου θα γίνει ο επόμενος σεισμός, πότε περίπου και πόσο μεγάλος θα είναι περίπου».

0 σχολίασαν: