Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Το χρυσό μετάλλιο σε δύο επιστήμονες

Την ανώτατη τιμητική διάκριση, το Χρυσό Μετάλλιο της Θεσσαλονίκης, απένειμε το Δημοτικό Συμβούλιο στον καθηγητή, ακαδημαϊκό και πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Χρήστο Ζερεφό και στον καθηγητή του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Αλκιβιάδη Μπάη.
Οι δυο καθηγητές ήταν μέλη της επιτροοπής επιστημόνων, στους οποίους δόθηκε δίπλωμα συμμετοχής στο νόμπελ ειρήνης 2007, λόγω της συμβολής τους στην απονομή του παραπάνω βραβείου στη διακυβερνητική επιτροπή του ΟΗΕ.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το επιστημονικό έργο των δύο σπουδαίων και λαμπρών Ελλήνων επιστημόνων, αποκτά κρίσιμο ρόλο και σημασία εάν σκεφτούμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φύση και το περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο».
Συγκινημένος για τη διάκριση δήλωσε ο κ. Ζερεφός, ιδιαίτερα γιατί την μοιράστηκε με τον κ. Μπάη, παλιό του συνεργάτη και διάδοχό του στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του ΑΠΘ.
Από την πλευρά του, ο κ. Μπάης τόνισε ότι η απονομή του Νόμπελ ειρήνης του 2007 στη διακυβερνητική επιτροπή του ΟΗΕ και στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ έφερε στην επικαιρότητα το θέμα της κλιματικής αλλαγής και συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος.

0 σχολίασαν: