Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Χάκερ "χτύπησαν" το CERN

Ομάδα Χάκερ η οποία αυτοαποκαλείται Ελληνική ομάδα Ασφαλείας κατάφερε να παραβιάσει ένα από τα υπολογιστικά συστήματα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων. Την είδηση επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι του CERN.
Οπως αποκάλυψαν οι βρετανικές εφημερίδες Times και Daily Telegraph, οι χάκερ διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν πρόθεση να διαταράξουν τα σημαντικά πειράματα του LHC και ότι ήθελαν μόνο να καταδείξουν τη... «μαύρη τρύπα» στην ασφάλεια του δικτύου.
«Δεν σας ξεβρακώνουμε γιατί δεν θέλουμε να σας δούμε να τρέχετε όλοι πανικόβλητοι και γυμνοί ψάχνοντας το πώς θα κρυφτείτε» γράφουν στο μήνυμά τους.
Οι εσβολείς, που διαβεβαιώνουν ότι δεν είχαν κακές προθέσεις, άφησαν πίσω τους μια παραποιημένη ιστοσελίδα που χλεύαζε τους υπευθύνους ασφαλείας των υπολογιστών χαρακτηρίζοντας τους σχολιαρόπαιδα.
"Δε γνωρίζουμε ποιοι είναι αλλά δεν βλέπουμε να έχει γίνει ζημιά. Προφανώς πρόκειται για άτομα που ήθελαν να τονίσουν ότι το CERN μπορεί να παραβιαστεί» δήλωσε στους Times ο Τζέιμς Γκίλις, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας.
Οι χάκερ υποστηρίζουν ότι απέκτησαν πρόσβαση μέσω ενός δικτυακού τόπου που υποδεχόταν τους επιστήμονες για τα εγκαίνια της εγκατάστασης την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008. Οι υπολογιστές στους οποίους εισέβαλαν είναι συνδεδεμένοι στο σύστημα CMS, έναν από τους τέσσερις τεράστιους ανιχνευτές του LHC.

0 σχολίασαν: