Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Μας χρεώνουν Ίντερνετ χωρίς να το ξέρουμε!

Μια καλοστημένη κομπίνα σε βάρος των χρηστών κινητών τηλεφώνων, από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, καταγγέλλει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης και φέρνει την υπόθεση στη Βουλή.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Καλαφάτη, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν προσθέσει λογισμικό που χρειάζεται αναβάθμιση, στα κινητά τους τηλέφωνα, κάτι που γίνεται με σύνδεση στο Ίντερνετ, αντί 1 ευρώ την ημέρα. Μπορεί το ποσό να μη φαίνεται μεγάλο, όμως, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, η σύνδεση γίνεται με τρόπο που δεν είναι εμφανής η προϋπόθεση της χρήσης του Ίντερνετ, κάτι που μπορεί να ξεγελάσει έφηβους ή ηλικιωμένους, ή –γενικά- ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν smart phones για τη δουλειά τους, αλλά μόνον για την επικοινωνία τους. Κι αυτό επειδή το μήνυμα που προειδοποιεί για τη σύνδεση στέλνεται μετά στο χρήστη, απλά για να τον ενημερώσει ότι, για το ίδιο ποσό, του 1 ευρώ, μπορεί να χρησιμοποιεί την ίδια υπηρεσία όλη τη μέρα!

Ο κ. Καλαφάτης, με ερώτησή του στη Βουλή, ζητά να μάθει αν γνωρίζουν αυτήν την τακτική τα αρμόδια υπουργεία, αν υπάρχει τρόπος να προστατευθούν οι καταναλωτές κι αν ελέγχονται, για τέτοιες τακτικές, οι εταιρίες.

0 σχολίασαν: