Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ξέρουν τι θέλουν από το Ίντερνετ τα Ελληνόπουλα


Αρκετά «ώριμοι» χρήστες του διαδικτύου είναι τα ελληνόπουλα σύμφωνα με την τελευταία έρευνα EU Kids Online ΙΙ, η οποία αναφέρει ότι η χώρα μας συγκαταλέγεται στις χαμηλού διαδικτυακού κινδύνου χώρες για τα παιδιά.  Όπως προέκυψε από επιπλέον αναλύσεις, και δεδομένου ότι η εμπειρία κάποιου διαδικτυακού κινδύνου δε συνεπάγεται αναγκαστικά και κάποια επιβλαβή επίπτωση για τα παιδιά, τα παιδιά ηλικίας 9-16 ετών στην Ελλάδα που ενοχλήθηκαν ή αναστατώθηκαν από κάτι που είδαν ή συνέβη στο διαδίκτυο είναι πολύ λίγα ( 9%).

Στην Ελλάδα για παράδειγμα το ποσοστό των παιδιών που λένε ότι «υπάρχουν πολλά καλά πράγματα για στο διαδίκτυο» φτάνει το 63%, ενώ μόλις το 2% των παιδιών έχει ανταλλάξει μηνύματα ή εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου, ενώ το 11% έχει λάβει τέτοιου είδους υλικό. Από αυτό δε το 11%, μόνο ένα 2% αναστατώθηκε ('σχετικά') από την εμπειρία αυτή.
Επίσης, το 3% των παιδιών δηλώνουν ότι έχουν υποστεί εξύβριση/εκβιασμό μέσω διαδικτύου (bullying). Μαζί με την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Τουρκία, η Ελλάδα σημειώνει τα χαμηλότερα ποσοστά σχετικά με την εμπειρία αυτή.

0 σχολίασαν: